Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2012.01.25. 07:19 Gozo67

Kudarc...

Nagy várakozás előzte meg a keddi játéknap magyar-szlovén mérkőzését. A délutáni mérkőzések során eldőlt, hogy Spanyolország már középdöntős (Spanyolország-Izland 31-26) és Horvátország (Horvátország-Franciaország 29-22) is életben tartotta reményeit. Amennyiben legyőzzük a szlovénokat, a horvátok ellen egy ki-ki meccset játszhattunk volna. Sajnos a feltételes mód használata helyes, mivel pocsék játékkal 32-30 arányú vereséget szenvedtünk a nem túl acélos szlovén válogatottól. Nem volt a csapataban egy vezéregyéniség aki húzta volna magával a társait. Védekezésünk átjáróház volt és kapusaink a 60 perc során csak 4 (!!!) lövést tudtak hárítani. Támadásban is sok hiba csúszott játékunkba, így nem is lehetett más a végeredmény. Ezzel az eredménnyel elbúcsuztunk az elődöntős reményeintől, Horvátország jutott a következő körbe. Bár kudarcot vallottunk, de azért ne feledjük a csoportmeccseken nyújtott teljesítményünket sem. Megmuattuk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni, ám azt is hogy bárkitől ki is tudunk kapni.

Most már ideje az olimpiai selejtezőre készülnie a fiúknak. Nekünk pedig kicsit matekozni, hogy milyen csoportba fogunk kerülni.

Tehát jelen állás szerint 6 európai csapatnak van selejtezős helye a svédországi VB-n elért helyezése alapján:

Dánia (VB 2.)

Spanyolország (VB 3.)

Svédország (VB 4.)

Horvátország (VB 5.)

Izland (VB 6.)

Magyarország (VB 7.)

Az első 3 csapat rendezi a selejtezők egy-egy csoportját és melléjük kerül a másik három csapat fordított sorrendben.

Ha ezen 6 csapat közül nyeri valamelyik az EB-t, akkor az a csapat egyenes ágon jut ki az olimpiára, így nem kell selejteznie. Ebben az esetben megváltozik a jelenlegi selejtező beosztás és Lengyelország a VB 8. helyével is selejtezős helyet kap. Mivel Svédországnak és Izlandnak és nekünk erre már nincs esélyünk így a másik 3 csapat EB győzelme, illetve a szerb, német vagy lengyel (2 utóbbi csapatnak még van esélye a másik ágról bejutni a 4 közé) EB győzelem esetén kialakuló magyar érdekeltségű csoportot írom le.

Dán győzelem esetén (még nincsenek az elődöntőben!), Dánia  kijut az olimpiára és nem rendez selejtezőt. Ekkor Spanyolország  rendezi az 1. selejtezőt, de mi is előbbre lépünk egy helyet, így nem a legerősebb rendezőhöz utazunk (jelen esetben Spanyolország), hanem a svédekhez.

Svédország, Magyarország, az EB-n a még nem selejtezős vagy már kijutott csapatok közül a második legjobb eredményt elért válogatott (Szerbia, Németország vagy Szlovénia), Brazilia

Spanyol győzelem esetén, Spanyolország  kijut az olimpiára és nem rendez selejtezőt. Ekkor Svédország  rendezi a 2. selejtezőt, de mi is előbbre lépünk egy helyet, így nem a legerősebb rendezőhöz utazunk (jelen esetben Dánia marad az), hanem a svédekhez.

Svédország, Magyarország, az EB-n a még nem selejtezős vagy már kijutott csapatok közül a második legjobb eredményt elért válogatott (Szerbia, Németország vagy Szlovénia), Brazilia

Horvát győzelem esetén, Horvátország  kijut az olimpiára. Ekkor a selejtezők rendezői változatlanok, de mi is előbbre lépünk egy helyet, így nem a legerősebb rendezőhöz utazunk (jelen esetben Dánia marad az), hanem a a spanyolokhoz.

Spanyolország, Magyarország, az EB-n a még nem selejtezős vagy már kijutott csapatok közül a második legjobb eredményt elért válogatott (Németország vagy Szlovénia), Brazilia

Szerb (már elődöntősök), lengyel vagy német győzelem esetén minden marad számunkra a régiben. Tehát Dániába utazunk és a csoportunk:

Dánia, Magyarország, az EB-n a még nem selejtezős vagy már kijutott csapatok közül a legjobb eredményt elért válogatott (Szerbia, Németország vagy Lengyelország), Algéria

Tehát még sok variáció lehetséges...

Szólj hozzá!

Címkék: horvátország szlovénia 2012 izland croatia középdöntő slovenia ehf iceland serbia magyar férfi kézilabda válogatott hungary handball national team férfi kézilabda európa bajnokság


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr233751995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása