Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.01.23. 12:45 Gozo67

Súlyos vereség a franciáktól

Megkezdte a magyar férfi kézilabda válogatott a svédországi világbajnokságon a középdöntőbeli szereplését. Mindjárt elsőre a regnáló világbajnok francia csapat került a mieink útjába. Csapatunk, még mindig Carlos Perez nélkül játszva, az első 20 perceben remekül helyt állt. Főleg a támadójátékunk volt meggyőző. Császár és Mocsai vezérletével ekkor még vezettünk. Onesta mester, a francia szövetségi kapitány ekkor időt kért, rendezte a sorokat és lehozta a világ egyik legjobb kapusát, Omeyert a pályáról. A helyére álló Karaboue bravúrosan védett és ehhez nagy segítséget kapott a felkeményedő francia védőfaltól. Támadásban is magasabb sebességfokozatba kapcsoltak a gallok, így állva hagyták a mieinket. A félidőben már 18-13-ra vezettek és teljesen széteső magyar csapat ellen a második játékrészben tovább növelték előnyüket. A végén 35-22 arányú kiütéses vereséget mértek ránk.

Jobb csapat a francia, de azért ennél nagyobb ellenállást is kifejthettünk volna. Sajnos a nap másik két mérkőzésén csak az egyik végződött számunkra jó eredménnyel: a norvégok vereséget szenvedtek a spanyoloktól. Sajnos a németeknek sikerült legyőzniük az izalndiakat 27-24 arányban, így már elképzelhető (sőt több mint valószínű), hogy nem lesz elég a németek elleni győzelem a csoport 4. helyének eléréséhez, mivel ha Izland papírforma szerint mindkét további mérkőzését elveszíti, így is 3 darab 4 pontos csapat lesz velünk együtt a táblázaton. Az Izlandtól elszenvedett 6 gólos vereség hatására itt a gólkülönbségünk nekünk lesz a legrosszabb (ha csak nem verjük meg nagyon a németeket. Tehát a következő fordulókban alap, hogy vernünk kell a feltámadó németeket és szurkolni Izlandnak, hogy legaláb mégegy pontot valahogy kaparjon össze, ha mi nekünk ez már a spanyolok ellen nem jönne össze. Mit ne mondjak, elég nehéz dolgunk lesz és már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk.

A másik ágon Szerbia kikapott Svédországtól, míg Dánia 1 gólos győzelme Lengyelország ellen azt jelzi előre, hogy ők lesznek az egyik elődöntőbe jutó csapat arról az ágról. A horvátok nagyon megverték az eddigi meglepetés csapatot, Argentínát, így az ő helyzetük is jónak mondható a svédekével együtt.

Izgalmasak lesznek a VB további mérkőzései is.

Szólj hozzá!

Címkék: franciaország svédország kézilabda férfi kézilabda világbajnokság 2011


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr392606970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása