Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.01.26. 07:46 Gozo67

Vereség a spanyoloktól, de a remény tovább él

Jól indult a magyar férfi kézilabda válogatott számára az középdöntő utolsó játéknapja. Norvégia magabiztos játékkal fektette kétvállra a német csapatot és ezzel eldőlt, hogy mindenképpen megmaradt a válogatott esélye a VB legjobb 7 csapata közé kerülésre. Sőt szerencsés esetben az 5. helyért lejátszandó helyosztó is elérhetővé vált. Ehhez előbb nekünk kellett volna pontot szereznünk a spanyoloktól, majd a franciáknak kellett volna legyőznie az izlandi csapatot.

A már elődöntőbe jutott spanyolok ellen sokan remélték, hogy sikerül a pontszerzés. A reménykedők optimizmusukat arra építették, hogy a spanyoloknak már nem számít ez a meccs és Valero Ribera mester pihenteti majd ászait. Csak félig lett igaza a szurkolóknak, hiszen a spanyolok nyerni akartak és ezzel megszerezni a csoportelsőséget. Hogy miért lett volna fontos a csoportelsőség? Mivel a másik ágról így elkerülhették volna a roppant erős dánokat, akik remek játékkal verték az utolsó mérkőzésükön Svédországot. Igaz akkor meg a házigazda svédek kerültek volna az útjukba. A spanyol szövetségi kapitány azért próbálta pihentetni játékosait és sokat forgatta csapatát, de csak Alberto Entrerios nem lépett pályára.

A mérkőzés során ismét hullámzó teljesítményt nyujtottunk, hol remek megoldásokkal vétettük észre magunkat, hol óriási bakikat vétettünk. Még így is 13-13 arányú döntetlennel fordultak a csapatok. Ekkor azonban a gyengélkedő Hombrados kapus helyére Sterbik Árpád érkezett a spanyol kapuba és ismét előjött a szokásos magyar betegség, a Sterbik-fóbia. A legbiztosabb helyzetekben is a vajdasági magyar kapusba bombáztuk a labdát, míg a spanyolok kihasználták adódó lehetőségeiket. Még az utolsó 10 percre összekaptuk magunkat és felzárkóztunk 2 gólra, de a végjátékban már nem volt esélyünk a pontszerzésre.

A mérkőzést 30-24-re a spanyolok nyerték. Csapatunk 4 ponttal, csakúgy mint Izland végzett a középdöntőcsoportban, de az egymás elleni eredmény a vikingeknek kedvezett, így ők az 5. helyért fognak küzdeni, míg mi Lengyelországgal a 7 helyért ütközünk meg.

A további program:

Elődöntők:

Dánia-Spanyolország

Svédország-Franciaország

 

5. helyért:

Horvátország-Izland

 

7. helyért:

Magyarország-Lengyelország

 

9. helyért:

Szerbia-Norvégia

 

11. helyért:

Argentína-Németország

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr432614127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása