Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.01.30. 19:53 Gozo67

Ismét a gallok a világ tetején

Elérkezett a svédországi férfi kézilabda világbajnokság utolsó játéknapja, amelyen a 4 legjobb csapat lépett pályára a dobogós helyezések eldöntéséért. Az első mérkőzésen a házigazda svédek csaptak össze Spanyolország csapatával. A változatos mérkőzésen egyik csapat sem tudott 3 gólnál nagyobb előnyre szert tenni. Hol a hazaiak, hol a hispánok vezettek és a véghajrá is izgalmasra sikerült. A bronzmeccset 24-23 arányban az esélyesebb spanyolok nyerték, de a svédek sem vallottak szégyent.

A döntőben a világbajnokság során még pontot sem vesztő dánok várták a címvédő franciákat. Mindkét csapat remekül játszott, ám a gallok irányították a játékot. Klasszisaik közül Karabatic, Gigou, Gille és Fernandez remekelt, míg a dánoknál Mikkel Hansen volt ellenállhatatlan. A félidőre francia vezetéssel vonultak a csapatok. A második játékrészben a dánok egy utolsó rohammal közelítették meg ellenfelüket. Landin kapus egyre jobban belejött, míg a másik oldalon Omeyer alig-alig találkozott a  labdával, így sikerült a skandinávoknak egyenlíteniük. A címvédő ezután már csak egy gólos előnyre tudott szert tenni, ám Dánia a rendes játékidő vége előtt 2 másodperccel egyenlített. Jöhetett a hosszabítás, amit Franciaország emberhátrányban kezdett. Ekkor ismét a franciák klasszisai léptek működésbe és Karabatic, valamint Gille nagyszerű játékával megnyerték a mérkőzést. Ezzel zsinórban második alkalommal lett világbajnok Onesta mester együttese.

Nagyszerű tornán vagyunk túl, ahol a magyar válogatott is jól helyt állt. Látványos mérkőzéseket produkáltak a világ legjobb csapatai.

A világbajnokság első 8 helyzettje:

1. Franciaország

2. Dánia

3. Spanyolország

4. Svédország

5. Horvátország

6. Izland

7. Magyarország

8. Lengyelország

A torna válogatottja:

A legértékesebb játékos: Nikola Karabatic

Balszélső: Harvard Tvedten (Norvégia)
Jobbszélső: Vedran Zrnic (Horvátország)
Beálló: Bertrand Gille (Franciaország)
Bal átlövő: Mikkel Hansen (Dánia)
Irányító: Dalibor Doder (Svédország)
Jobb átlövő: Alexander Petersson (Izland)
Kapus: Thiery Omeyer (Franciaország)

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország franciaország svédország dánia férfi kézilabda világbajnokság 2011


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr132626028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása