Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2011.01.19. 07:49 Gozo67

Hullámvasút

Tegnap délután Japánnal mérkőzött meg a férfi kézilabda válogatottunk. Előzetesen, bár a japánok papíron gyengébbek nálunk, nehéz mérkőzést várt mindenki a kellemetlen távol-keleti játék stílus miatt. A csapat nem változott a mérkőzésre, mivel Ilyés Feri nem kapott eltiltást a brazilok ellen játszott mérkőzésen kapott piros lapjáért és Katzirz Dávid keze is sokat javult.

A mérkőzés elején magabiztos játékkal húztunk el ellenfelünktől, majd jött egy hullámvölgy, aminek hatására a távol-keletiek csökkeneteni tudták hátrányukat, de még így is 13-8 arányú vezetésnél kezdődött a szünet. A második félidő elején ismét állva hagytuk a kék szamurájokat, ám ismét jött a lejtmenet a játékunkban és megmagyarázhatatlan módon 11 gólos vezetésünkről 3 gólra jöttek vissza a japánok, sőt több ziccert is kihagytak ennél az állásnál. Ehhez kellett az is, hogy Ilyés Feri 3-szor 2 perces büntetése után ismét piros lappal vált ki a játékból és sajnos ezen a napon Mocsai mester sem meccselt jól. 

A végén Mikler bravúrjai és Császár góljai révén már nem volt izgulni valónk, 28-24 arányú győzelmet arattunk. A csapatból Mikler, Császár és Iváncsik dícsérhető. Sajnos továbbra is a végeletek csapata vagyunk. Helyenként sziporkázó játékot nyújtunk, aztán váratlanul szinte amatőr hibákkal tesszük tönkre a saját teljesítményünket. Ezen jó lenne változtatni, mert Japán ellen még belefér az ilyen, de a középdöntőben ránk váró Franciaország, Spanyolország vagy Németország kegyetlenül kifogja használni megtorpanásainkat.

 

A győztes mérkőzés után abban a reményben vártuk az esti Izland-Ausztria mérkőzést, hogy a papírforma szerinti viking győzelemmel már továbbjutóként játszhatunk az utolsó fordulóban az osztrákokkal. Izgalmasra sikerült az esti két mérkőzés. Először a norvégok szenvedték ki a győzelmet a brazilok ellen, pedig szinte végig a dél-amerikaiak vezettek. Az utolsó mérkőzésen pedig 5 gólos osztrák előnyről fordított Izland. Így már tényleg szinte tét nélküli csapatunk számára az utolsó forduló. Mindenképp 2 pontot viszünk magunkkal a középdöntőbe. A kérdés csak az, hogy 2. vagy 3. helyen jutunk-e tovább. Szerintem a legjobb a számunkra az lenne, ha Norvégia legyőzné Izlandot az utolsó fordulóban és így mindhárom továbbjutó 2 pontot vinne tovább.

Szólj hozzá!

Címkék: férfi japán svédország kézilabda világbajnokság 2011


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr202594923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása