Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.12.21. 09:17 Gozo67

Évzáró Sümegen

Ismét itt az évvége. Cégünk biztosítja minden kolléga részére az anyagi lehetőséget, hogy munkatársaival együtt évzáró összejövetelt tarthasson. A mi területünk részére a főnökeink egy nagyon jó programot találtki. Felkerekedtünk az egész észak-Dunántúlról és meg sem álltunk Sümegig, ahol egy középkori lovagi tornán és egy igazi középkori lovagi lakomán vettünk részt a Hotel Kapitányban.

 

Korán érkeztünk Sümegre így megnéztük még az istálót a lovakkal és a hintó múzeumot. Érkezéskor egy kupica barack pálinkával és pogácsával fogadtak minket a korhű öltözéket viselő pincérek. Az 50 perces lovagi játékokat lovas bemutató vezette be, majd a lovagok mérték össze erejüket különböző harci feladatokban. Ezután a gyalogosok küzdöttek meg egymással. A torna befejeztével a pincehelységbe vonultunk át, ahol kellemes cigány zene mellett fogyasztottuk el a vacsorát. Az étkezés előtt citromos vízben kellett kezet mosni, mivel evőeszköz híján kézzel kellett elfogyasztani az ételeket. Egyedül csak a leveshez kaptunk kanalat. A vacsora egy pohár pezsgő elfogyasztásával indult. Az asztalokon vörös és fehér bor valamint víz volt található, melyeket korlátlan mennyiségben fogyaszthattunk. A középkori leves sárgaborsóból és szalonnaából készült. Ezután nagy tálakon hozták ki a főfogást: libacombokat, csülköt, véres hurkát, héjában főtt burgonyát és kukorica lepényt. Ezt tálalás előtt leöntötték pálinkával és megnyújtották. Desszertnek túrós rétest szolgáltak fel.

Étkezés után magasra hágott a hangulat és a cigányzenekar segítségével nótázással mulattuk az időt. Nehezen akart a társaság elindulni hazafelé, a 20 órakor záró étteremből csak jóval zárás után jött ki a vidám társaság. hazafelé még Pápán az ottani kollégák meghívtak minket egy pohár sörre, de utána már Győr felé indultunk, hisz másnap mindenki dolgozott.

 

Remekül sikerült az évzáró, nagyon jól éreztük magunkat!

Szólj hozzá!

Címkék: évzáró sümeg hotel kapitány


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr612529611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása