Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2010.08.29. 10:15 Gozo67

Fergeteges hétvége Abba show-al

Ismét színvonalas programok szemtanúi lehettünk Győrben a hétvégén. Pénteken délután a Dunakapu téren veterán autók felvonulása volt. Sajnos a monszun-szerű esőzés megakadályozta, hogy mind az ötven valahány old timert megnézhessük, így csak az első tíz befutót csodálhattuk meg.

Egy japán különlegesség (Subaru 360):

 

A péntek esti Al di Meola koncertet is elmosta az eső, így azt másnap este a Széchenyi téren a borfesztivál színpadján tartották meg. Hogy miért ott koncertezett a világhírű gitáros? Mert akkor már a Dunakapu téri nagyszínpad a hétvége csúcseseményére az Abba Showra volt berendezve.

Remek műsorral lepték meg a több ezres nézőközönséget a fellépő zenészek a Győri Nyár záróünnepségén, mely az Audi jóvoltából ebben az évben is mindenki számára ingyenes volt. Fiatal és idős együtt élvezte, énekelte végig a remek koncertet.

A két svéd énekeslány, Camilla Hedrén és Katja Nord 1996-ban döntötték el, hogy létrehoznak egy zenekart, amely a lehető legjobban próbálja meg interpretálni az Abba slágereit. Ehhez az eredeti Abba két zenészének, Björn Ulvaeus-nak és Benny Andersson-nak az engedélyét is megszerezték. Így alakították meg a Waterloo nevű zenekarukat. 1999-ben megnyerték az Abba hasonmás versenyt Svédországban, ahol nemcsak a külsőségekben, de a zenei tudásban is minél inkább hasonlítani kellet a nagy elődökre. Ehhez rengeteg gyakorlás és a színpadi külsőségek megfelelő kialakítása volt szükséges.

2001 szeptember óta járják a világot az Abba The Show című produkcióval, melyben az eredeti Abba háttér zenészei közül is részt vesznek néhányan. Világszerte teltházas előadásokon aratnak óriási sikert, mivel tényleg az az érzése az embernek, mintha időutazáson venne részt és abban a szerencsés helyzetben lenne, hogy bejutott egy Abba koncertre.

A fergeteges koncert után látványos tűzijátékkal zárult a fesztivál. Ebben az évben is színvonalas műsorok tették színessé a nyarunkat itt az egyre csak szépülő Győrben és mivel a Nyári Fesztivál a Négyévszak Fesztivál része, így a többi évszakban is hasonlóan színvonalas programok várják majd a látogatókat.

Szólj hozzá!

Címkék: borfesztivál abba veterán autó győri nyár abba the show


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr172255903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása