Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.06.13. 20:03 Gozo67

Pünkösdi kirándulás

Már régóta terveztük, hogy ellátogatunk a Bakony egyik szép helyére, a Bakonynána mellett található Római fürdőhöz.

A nevével ellentétben semmi köze sincs a rómaiakhoz és a fürdőhöz is csak annyi, hogy a Gallya patak egy szép vízesése található itt. Gyalogosan a Gallya szurdok mentén, erdei ösvényen, a patak mentén közelítettük meg ezt a csodás képződményt. A vízeséstől nem messze található egy pihenőhely, ahol akár szabadtéri sütögetésre is van lehetőség, de ha csak megpihenni akarunk arra is tökéletes a padokkal, asztalokkal felszerelt tisztás. A közelben található még Savanyú Jóska betyár barlangja, ám ez elég nehéz terepen közelíthető meg. Még egy kis gyaloglás után megtalálható a Vadalma-forrás is, melynek tiszta vize iható. Bakonynána felé visszafordulva egy murvás úton, kellemes séta után értünk vissza a falunál hagyott autónkhoz. Jól esett a mintegy 7 kilométeres túra a friss levegőn, erdei környezetben. Bakonynánáról Tés felé vettük az irányt. Itt a tési fennsíkon felállított szélmalmokat néztük meg, melyek közül az egyik még látogatható. Meg is kaptuk a házigazdától a malom kulcsát, így belülről is megtekinthettük az 1800-as évek elején készült szélmalom belső szerkezetét is.

Itt található még egy régi kovácsműhely is ahol, nemcsak a régi szerszámok de több ódon mezőgazdasági kisgép is ki van állítva.

Remek pünkösd vasárnapi program volt ez a kis kirándulás a Bakonyba.

Szólj hozzá!

Címkék: bakony túra kirándulás szélmalom tés bakonynána római fürdő kovácsműhely vadalma forrás savanyú jóska barlangja


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr262981326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása