Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2011.01.20. 07:19 Gozo67

A csoportkör utolsó fordulója előtt

Szerencsére az utolsó forduló eredményétől függetlenül a magyar válogatott már középdöntős és 2 pontot visz magával. A csoportkör utolsó játéknapján már csak a csoport végső helyezései kérdésesek, illetve, hogy Izland és Dánia hány ponttal kezdi meg a középdöntőt. Ezenkívűl az A csoportban még eldöntésre vár, hogy ki lesz a csoportgyőztes illetve Spanyolország és Franciaország hány pontot hoz magával a középdöntőbe. Németország, ha továbbjut, mert Tunéziával még ki-ki merccset játszik, mindenképp 0 ponttal kezdi a következő fordulót. Tunézia szintén 0 pontot hozna magával, ha továbbjutna. Spanyolország és Franciaország minimum 2 ponttal jön, de az utolsó forduló spanyol-francia meccs pontjait is hozzák.

Csoportunkban Izland-Norvégia mérkőzést rendeznek a mi osztrákok elleni összecsapásunk mellett. A mi mérkőzésünk a vitt pontjainkat nem befolyásolja, csak csoportbeli helyezésünket. A csoportgyőzelem elérhetetlen, mivel Izlandnak már most 8 pontja van és ha be is érnénk őket, az egymás elleni eredmény miatt gyengébbek lennénk. Sőt így 3 darab 8 pontos csapat lenne és a különtáblázatban mi csak a 3.-ok lennénk. Ha kikapnánk és nyernének a norvégok akkor is 3.-ak lennénk, de így nwem Izland lenne a csoportgyőztes, hanem Norvégia. Így mindhárom csapat 2 pontot vinne magával. Izlandi győzelem esetén mi biztosan a 2. helyen jutnánk tovább, de Izland 4, mi 2 és Norvégia 0 ponttal kezdené a következő kört.

Csoportunk jelenlegi állása:

1. Izland +31 8 pont

2. Magyarország +13 6 pont

3. Norvégia +10 6 pont

4. Japán -21 2 pont

5. Ausztria -2 2 pont

6. Brazilia -31 0 pont

Nehéz megmondani, hogy milyen mai eredmények lennének kedvezőek a számunkra. Én minden esetre azon a véleményen vagyok, hogy jól jönnne egy norvég győzelem, mert így Izland is csak 2 pontot hozna magával a középdöntőbe. Ott aztán mind Izlandnak, mind norvégiának minden meccsét el kellene veszítenie és nekünk legalább a németeket vernünk kellene. Így egész biztosan a középdöntő csoport 3. helyén végeznénk, ami már olimpiai kavlifikációs tornán való részvételt jelentene. Persze ez sok ismeretelenes egyenlet és biztos nem minden fog úgy alakulni, ahogy én kigondoltam. Ezért nehéz most megmondani, hogy mi lenne a számunkra jó ma.

És hogy mit várok a mai Ausztria elleni mérkőzéstől? Az eredmény lényegtelen, mert szerintem majdnem mindegy hányadik helyen jutunk tovább (ez csak az ellenfelek sorrendjét határozza meg). Így inkább felszabadult JÁTÉKOT (így nagy betűvel) és a csapatépítés folytatását várom. Este minden kiderül majd...

Szólj hozzá!

Címkék: svédország kézilabda férfi kézilabda világbajnokság 2011


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr92599418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása