Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2016.09.12. 15:37 Gozo67

Mit tegyél ha nem tudsz bejelentkezni a Skype-ba a PC-ről

Mivel a fiam külföldre ment tanulni és ugye a legolcsóbb megoldás mindig az ami ingyen van, így a Skype-ot használjuk főként kapcsolattartásra.

Otthonról simán ment is, de a cégnél ahol dolgozom egyszerűen nem akarta a bejelentkezési felületet feldobni a Skype alkalmazás. Tűzfal mögött vagyunk, de nem ez okozta a gondot, mivel a kollégáimnak a saját gépükön ment a bejelentkezés és a telefonálás is.

Mindent megpróbáltam. Kikapcsoltam a gép saját tűzfalát, újra telepítettem az alkalmazást, Wireshark-al néztem a forgalmazást. Egy kanyi bit sem ment ki a Skype felé a gépről.

Gondoltam nem hagyom magam és kicsit utánanéztem a problémának. A gondot az Internet Explorer okozta! Valami miatt a Skype a háttérben elindítja az IE-t (még akkor is ha nem ez a default webbroser a gépen) és azon keresztül is kommunikál a Skype szervereivel. A megoldás pedig az, hogy az IE-ben az eszközök/Internet beállítások/Speciális fül útvonalon megnyíló ablakban az Alaphelyzet gombbal alaphelyzetbe kell állítani az IE-t, majd a böngészőt újra indítani. Ezután ha a működéshez szükséges proxy beállítása, akkor azt újra be kell konfigurálni, mert az alaphelyzetbe állítás azt is törli.

Ha mindezzel meg vagy, akkor indíts el a Skype-ot és láss csodát, megjelenik a bejelentkezési felület.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Skype Internet Explorer


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr4411697157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása