Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2011.08.11. 10:46 Gozo67

Fővárosi kirándulás

Hiába, ez a nyár nem a vízparti nyaralásoké. Ehelyett járjuk az országot: kirándulunk, túrázunk. Tegnap Budapest volt az úti cél. Terveink szerint a napokban 145. születésnapját ünneplő fővárosi Állatkertben kezdtünk volna, de amikor megláttuk a pénztáraknál kígyózó tömeget, inkább visszakoztunk. Vagy inkább mondjuk úgy: elhalasztottuk egy későbbi időpontra a látogatásunkat. A tömeg oka az volt, hogy szüli napi akcióként a 145 cm alatti látogatókat és a Sziget fesztivál látogatóit ingyen engedik be az állatkertbe.

Hirtelen ötletként a közelben lévő Közlekedési Múzeum volt az első megállónk. Már voltunk itt régebben is, de akkor Dani még kicsi volt, így szinte semmire sem emlékezett.

Nagy élmény volt számára a sok jármű, de a legjobban a személyi számítógép fejlődését bemutató kiállítás nyerte el tetszését. Legendás számítógépek vannak itt kiállítva. Láthatók a 70-es és 80-as évek számítás technikai csodái: az első IBM PC, a hazai gyártású Videoton számítógép, a ZX Sinclair, a ZX Spectrum, A Commodore 64, vagy az Atari.

Rengeteg szép régi autó és motor is szerepel a kiállításon. Érdemes felkeresni a múzeumot!

Mivel Dani szerette volna felkeresni a Hadtörténeti Múzeumot, így ott folytattuk a kirándulást. Sok érdekes fegyver és felszerelési tárgy látható a múzeum kiállításain, de itt is talált magának a fiunk egy részt, amit még nagyobb érdeklődéssel nézett. Kedvenc történelmi korszaka a II. világháború, ezért az 1939 és 1945 közötti tárgyakat különösen nagy odafigyeléssel nézte végig.

 

A múzeum udvarán is vannak kiállított tárgyak. Például a magyar Maginot-vonal egy bunkere és a vasfüggöny egy rövid szakasza is látható itt, de több régi ágyú is kiállításra került.

Mire a múzeumi látogatásunk véget ért már csak egy helyszínre maradt időnk. Már régi vágyam volt a Citadella meglátogatása. Nem is csalódtam, mert olyan látkép tárul az ember elé, amely páratlan a maga nemében. A kellemes séta után felkerestük a Citadella épületében található kiállításokat.

A legérdekesebb a bunker rész volt, ahol II. világháborús fotókból rendeztek kiállítást, valamint viasz figurákból Budapest ostroma alatti életképeket rendeztek be.

Mély hatással voltak rám a fényképek, amelyek bemutatták micsoda pusztítást végzett a háború 1944-45 telén szép fővárosunkban.

A nap végére kellemesen elfáradtunk, ám tele voltunk szép emlékekkel élményekkel.

3 komment

Címkék: budapest közlekedési múzeum állatkert kirándulás citadella hadtörténeti múzeum


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr223145564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siz · http://siz.hu 2011.08.11. 13:46:27

Jó kis kirándulás volt ez is. :)
Ha jól emlékszem, akkor az állatkertbe be lehet menni mobilfizetéssel is, akkor nem kell sorbaállni. Meg is van: www.t-mobile.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobilvasarlas/termekek/allatkert

Gozo67 · http://gozo.blog.hu 2011.08.11. 17:07:34

"Jó kis kirándulás volt ez is.
Ha jól emlékszem, akkor az állatkertbe be lehet menni mobilfizetéssel is, akkor nem kell sorbaállni. Meg is van: http://www.t-mobile.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobilvasarlas/termekek/allatkert"

Véletlenül rossz gombra nyomtam és kimoderáltalak...
most meg nem tudom már visszaállítani a hozzászólásod :-(
Használom a mobilfizetést, tegnap is úgy parkoltunk, ahol fizetni kellett. A probléma nem csak a sorban állással lett volna, hanem azzal is, hogy a nagy tömeg miatt élvezhetetlen lett volna az állatkert. mindenhol tömeg, sehol sem látsz rendesen...
Majd szeptemberben (ha lesz indián nyár...) újra megpróbáljuk.

Gozo67 · http://gozo.blog.hu 2011.08.11. 17:09:51

Közben megtaláltam hol kell visszaállítani a hozzászólást! :-)
süti beállítások módosítása