Utolsó kommentek

Gozo blogja

Hát ez lenne az első blogom.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2010.01.30. 09:58 Gozo67

Megfogja-e kezünket Fortuna istennő?

Az EHF jelentős mértékben megváltoztatta a sorsolási rendet a következő férfi kézilabda világbajnokságra kiírt selejtezőkre. A sorsolást két lépésben hajtják végre. Az első körben három kalap lesz. Az első kalapban kapnak helyet a következő csapatok: Ausztria, Csehország, Dánia, Németország, Norvégia, Oroszország, Spanyolország és Szlovénia. Tehát az EB 5.-12. helyezett csapatai. A második kalap, amely csak az első lépésben játszik szerepet három csapatot tartalmaz: Magyarországot, Szerbiát és Ukrajnát. Ezek a válogatottak az EB-n a 13.-16. helyezést érték el. A harmadik kalapba kerülnek azok a csapatok, akik az előselejtezőkből eljutottak a selejtezőig: Görögország, Hollandia, Litvánia, Portugália, Románia, Svájc és Szlovákia.  

Az első sorsolási körben a második kalapból kihúznak egy válogatottat, amelyet az első kalap csapatai mellé raknak. a másik két csapat a harmadik kalapba kerül. Így mindk az első, mind a hármas számú kalapban 9-9 csapat lesz. Ezeket sorsolják össze 9 párba, amelyek győztesei kijutnak a 2011-es férfi kézilabda világbajnokságra. Már résztvevőnek tekinthető Európából a rendező Svédország, a címvédő Franciaország és az EB-n a legjobb négy közé jutott Horvátország, Izland és Lengyelország.

Így az eredeti sorsolási rendhez képest kaptunk még egy esélyt, hogy elkerüljük a nehezebb ellenfeleket, az első kalapba kerülve. Persze a harmadik kalap is tartalmaz számunkra veszélyes ellenfeleket, de nem annyit és nem olyan mértékben, mint az első kalap. Rendkívül fontos lenne a kijutás a VB-re, mivel ha ez nem sikerül, akkor hosszabb időre kikerülünk a nemzetközi élvonalból. Tehát bízzunk Fortuna istennő kegyeiben!

A sorsolást vasárnap 13 órakor tartják Bécsben.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország kézilabda sorsolás európa bajnokság férfi kézilabda világbajnokság selejtező 2011 svédország fortuna istennő


A bejegyzés trackback címe:

https://gozo.blog.hu/api/trackback/id/tr61714167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása